Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kezdőknek

 Ha hozzá akarsz kezdenki a gördeszkázáshoz mindenféleképpen szükséged lesz egy gördeszkára és egy jó adag elszántságra.

Először vegyél egy Hervis-es gördeszkát, a tanuláshoz.

Mielőtt nekikezdenél a trükközésnek, próbáld ki, hogy ráteszed a deszkát a fűre és ráállsz. Ez azért szükséges, hogy megtapasztalhasd, milyen az amikor egy olyan közögen állasz ami kigurulhat alólad, szóval nem stabil. De ne csak szimplán ráálj a deszkára, érezd is jól magad rajta.

Ha füvön megy az állás, tedd rá az aszfaltra. Ha itt is megy a megállás, akkor óvatosan lökd meg magad. Próbált jólérezni magad a deszkán. Ha biztossan gurulsz bárhol, akkor térj rá a kanyarodásra. A kanyarodást úgy érheted el, ha a testsúlyodat abba az írányba döntöd, amerre kanyarodni szeretnél. Mégegyszer mondom, érezd jól magad a deszkán. Ezeket a mozdulatokat jó sokáig gyakarold. Eztán jöhet a fékezés. Semmien trükköt ne próbálj meg addig megcsinálni, amíg nem tudsz fékezni. Ennek több technikája van, de szerintem a legegyszerűbb az, amikor erősen lenyomod a "Tail-t", vagyis a deszka hátulját. Bár ez kicsit koptatja a tail-t.

Ha minden megy, ami ide levan írva, akkor térj át a trükkökre, amiket itt olvashatsz: www.skateboarding.eoldal.hu/cikkek/trukkok.html

 

Üdv.: Dani

[2011 © Minden jog fenttartva.]

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 
Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 118000
Hónap: 1785
Nap: 63